BG (Bulgaria)

Turkish Airlines осея Лондон с QR кодове

Turkish AirlinesСтрастите около Олимпиадата в Лондон както обикновено не са само спортни. Покрай събитието се случват какви ли не други неща, които търсят своята ниша в борбата за внимание. Различни рекламни кампании, като тази на British Airways, например, в която превозвачът прикани лондончани да си останат по домовете и да ползват самолетите им евентуално само като такси, наводняват медийното пространство.

Креативните директори на авиокомпанията Turkish Airlines очевидно също са се заели да търсят нещо извън традиционните подходи и в голяма степен са го намерили. Това, което рекламната кампания на турския превозвач прави е да превърне националните флагове на различните страни по света (до които компанията предлага полети) в QR кодове и да ги разположи на дигитални спиркови табла из цялата територия на Лондон.

Треската от Олимпиадата е обзела всички фенове и ангажирането на вниманието им с друго е наистина трудно. И все пак, с помощта на агенцията McCann от Turkish Airlines правят всичко възможно да постигнат този ефект. Към кампанията си те са добавили и състезателен елемент, който да ангажира възможно най-много умове. Наградата съвсем не е малка – печелившият в играта ще се сдобие със самолетни билети. Билетите са два на брой и са двупосочни, дестинацията им може да бъде избрана сред 200-те, които компанията предлага.

Условията на играта са свързани с доста обикаляне обаче. Билетите ще бъдат спечелени от този участник, който успее да въведе най-много кодове на сайта на компанията. Надпреварата работи по следния начин – всеки, който види QR Code на някоя спирка из британската столица, трябва да го сканира с мобилния си телефон и да го регистрира на уебсайта на Turkish Airlines. Участникът събрал най-много кодове ще бъде и следващият притежател на 2 самолетни билета от турския превозвач.

Естествено зад кампанията на авиопревозвача стои идеята хората да се запознаят с възможно най-много дестинации, както и с бранда на компанията. На уебсайта им могат да се видят всички спирки и основни статистики, свързани с рекламната кампания.