BG (Bulgaria)

Ryanair инвестира 70 млрд. лири в летище Лийдс Брадфорд

RyanairОще повече международни пътници се очаква да посетят Йорк, след като ирландската нискотарифна компания Ryanair обяви, че планира да инвестира 70 млн. паунда в летище Лийдс Брадфорд.

В края на тази седмица, Майкъл О’Лиъри, главен изпълнителен директор на Ryanair, обяви, че компанията ще инвестира трети самолет на летище Лийдс Брадфорд, както и че планира да добави още 6 нови маршрута до Чания в Крит, Корфу, Динард, Кос, Милано Бергамо и Тенерифе. Също така, ирландският нискотарифен превозвач смята да разшири зимните си полети до Каунас в Литва, Рига в Латвия към своите летни такива, и да ги включи в разписанията си за идната 2012 г.

Тони Холууд, търговски директор на летище Лийдс Брадфорд, каза, че всеки 100 хил. пасажери, доведени на летището, поддържат 100 работни места в местната икономика – директно и индиректно чрез туристическите харчове. Той каза, че новият самолет, както и бъдещите маршрути, ще създадат допълнителни сто работни позиции и така, със своите полети до 26 дестинации, Ryanair ще поддържа общо 900 работни места в региона.

Г-н Холууд допълни: „Изцяло подкрепяме и приветстваме продължаващото развитие на авиокомпания Ryanair на летище Лийдс Брадфорд – най-бързо развиващото се летище в Обединеното кралство. Горди сме, че въвеждането на шестте нови дестинации ще донесе нови възможности за работа и инвестиции през идната 2012 г.

Тони Холууд каза още, че обявяването на тази 70-милионна инвестиция определено ще привлече още повече чуждестранни туристи в Йоркшир, и по-специално в Йорк. Холууд добави, че от около 10 % от международните пасажери на летището, компанията Ryanair е увеличила на 15 % със своите маркетингови кампании.

Междувременно, от „Welcome to Yorkshire“ обявиха, че броят на международните пътувания се е увеличил със значителните 22 %, а на вътрешните полети с едва 3 %.

“Това е една чудесна новина за Йорк. Ние се нуждаем да виждаме нови дестинации и нови пасажери, които идват директно в Йорк и избират да похарчат спестяванията си в местната ни икономика”, коментираха още от управата на летището.